A CLOCKWORK ORANGE

En hårdtslående rejse ind i et univers af vold, stoffer og sex.

Tilladt fra 15 år (Denne forestilling indeholder voldsomme scener, og anbefales derfor ikke til personer under 15 år) 

OBS. Alle forestillinger til A CLOCKWORK ORANGE er pt. udsolgt. Du kan evt. sende en mail til billet@teater-v.dk og blive skrevet på venteliste til en af de udsolgte forestillinger. Derudover er det også muligt at dukke op i døren på dagen og købe evt. uafhentede billetter efter først-til-mølle-princippet – Bemærk dog at vi desværre ikke kan garantere, at der vil være uafhentede billetter.  

Der er dyrisk drift i luften, når vi blænder op for kultklassikeren A CLOCKWORK ORANGE, hvor en ung generations voldelige oprør mod samfundet skildres. Vi møder Alex – en umiddelbart handlekraftig, charmerende, vittig og intelligent ung mand, som finder nydelse i ondskab. Som leder af en ungdomsbande reagerer han mod tilværelsens bedøvende kedsomhed ved at dyrke sine store interesser: vold, stoffer, sex og Beethoven.

Det er råt og direkte, når Aarhus Teaters nye huskunstner, Nathalie Mellbye, iscenesætter og sender publikum ind i den vibrerende ondskab i A Clockwork Orange. Stykket er nydramatiseret af forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen, der skød de litterære teselskaber i smadder med sit gennembrudsbrag af en roman ‘Huden er det elastiske hylster, der omgiver hele legemet’. I selskab med Aarhus Teaters skuespillere, nyuddannede Lasse Steen og Aarhus Teaters Kor kan du glæde dig til en adrenalinpumpende, absurd og grotesk oplevelse.

Anthony Burgess’ elektriske sci-fi-roman A CLOCKWORK ORANGE er fra 1962, og siden skabte Stanley Kubricks ikoniske og stærkt kontroversielle filmatisering af bogen tumult og ballade – især fordi han koreograferede afstumpet vold som blodig ballet. Fortællingen er dog på ingen måde en entydig historie om hæmningsløs vold. Da Alex bliver fanget og skal reformeres af den autoritære stat, viser systemet sig fra sin mest fæle side. Burgess’ historie dissekerer både grusomt og bevægende volden som alment undertrykkelsesmiddel.

A CLOCKWORK ORANGE af Anthony Burgess

Dramatisering: Bjørn Rasmussen
Iscenesættelse, scenografi og kostumedesign: Nathalie Mellbye
Lysdesign: Kim Glud
Lyddesign: Kim Engelbredt
Musikalsk arrangør: Mads Horsbøl
Musikalske kompositioner: Lasse Steen i samarbejde med Sofia Nolsøe og Emil Prenter
Medvirkende: Emil Prenter, Sofia Nolsøe og Lasse Steen samt 6 sangere fra Aarhus Teaters Kor
Producent: Aarhus Teater
Teaterforlag: Nordiska ApS – København

★ ★ ★ ★ ★

Politiken

★ ★ ★ ★ ★

Jyllands-Posten

★ ★ ★ ★ ★

Kristeligt Dagblad

★ ★ ★ ★ ★ ★

POV International

★ ★ ★ ★ ★

Sceneblog

★ ★ ★ ★ ★

Ungt Teaterblod

★ ★ ★ ★ ★

Morten Buckhøj

★ ★ ★ ★ ★

CPH Culture

I mere end to timer bevæger Prenter, Steen og Nolsøe sig elegant omkring som i en besat ballet. Det er uforglemmeligt og A Clockwork Orange er en forestilling der fortjener at blive præmieret.

Weekendavisen

Titel
A CLOCKWORK ORANGE
Spilleperiode
25/02/23-04/03/23
Spilledage
Ons. - søn.
Varighed
Ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause
Aldersgrænse
15 år
Pris
40 - 205 kr.