En forestilling om, hvad krig gør ved mennesker, der lever tæt sammen i konstant livsfare.
Baseret på Carsten Jensens roman af samme navn.

Præcis 20 år efter starten på den danske indsats i krigen i Afghanistan opfører Teatret Møllen ”Den første sten”, der baserer sig på den danske succesforfatter og samfundsdebattør Carsten Jensens storladne bog af samme navn. En overvældende og intens krigsroman, der bliver vækket til live på scenen af et stærkt, kvindeligt ensemble.

En gruppe danske soldater kastes ud i en grusom og uventet tragedie under en mission i Afghanistan, der sender dem afsted på et hævntogt langt ind i det ugæstfri og barske afghanske landskab. Undervejs står soldaterne ansigt til ansigt med menneskets mørkeste sider og bliver ført ind i en anden virkelighed, hvor terror og vold dominerer.

DEN FØRSTE STEN er en overrumplende forestilling om, hvad krig gør ved mennesker, der lever tæt sammen i konstant livsfare. En moderne odyssé med mytologisk skær om venskaber, forræderi og katastrofer i et land langt væk fra vores eget. Bag forestillingen står dramatiker Brian Wind-Hansen og instruktør Rasmus Ask, der før har arbejdet sammen på Teatret Møllen med de anmelderroste forestillinger ”Haabet”, ”Det ensomme hjerte” og “En mand, der hedder Ove”.

Interview med ISCENE: Rasmus Ask, Carsten Jensen og Connie Tronbjerg fortæller om deres arbejde med “Den første sten”.

Læs mere: Interview med Carsten Jensen: Manden bag “Den første sten”.

Medvirkende: Connie Tronbjerg, Sara Line Møller Olsen, Maja Juhlin, Emma Silja Sångren, Durita Dahl Andreassen, Iza Mortag Freund og Anne Blomsgård
Forfatter: Carsten Jensen
Dramatiker: Brian Wind-Hansen
Instruktør: Rasmus Ask
Scenograf: Laura Rasmussen
Lysdesign: Michael Breiner
Lyddesign: Johannes Smed

Producent: Teater Møllen

Varighed: ca. 4 timer inkl. pauser

★ ★ ★ ★ ★

Jyllands-Posten

★ ★ ★ ★ ★

CPH Culture

★ ★ ★ ★ ★

Morten Buckhøj

★ ★ ★ ★

Iscene

★ ★ ★ ★

Kulturtid

★ ★ ★ ★

Sceneblog

Titel
DEN FØRSTE STEN
Spilleperiode
30/03/22-10/04/22
Spilledage
Varighed
Aldersgrænse
Pris