ARRANGEMENTET ER AFHOLDT – DEADLINE FOR 2022 ER OVERSKREDET!
Vi glæder os til at se jer og læse jeres manuskripter i 2024! Kan du ikke vente? DRAMATISK DIGI afholdes i 2023. Info kommer snart!

Kom med til de tre finalereadings i DRAMATISK DEBUT 2022 – ONLINE!
– stor manuskriptkonkurrence for debuterende dramatikere.

OBS: DRAMATISK DEBUT 2022 er ændret til at være en online finale søndag d. 9. jan. 2022.

Oplev iscenesatte readings af manuskripterne til tre nyskrevne teaterforestillinger – af professionelle skuespillere.

Teater V og Vendsyssel Teater udlodder 100.000 kr. til vindermanuskriptet. Som publikum er du med til at bestemme, hvem der vinder og til at uddele publikumsprisen på 15.000 kr.

Teater V og Vendsyssel Teater vil i 2022 opsætte vindermanuskriptet fuldt færdigproduceret!

Kom med, brug din stemme, og vær med til at præge udviklingen af ny dansk dramatik!

De tre readings foregår d. 9. januar online!

Download programmet HER

Pris:
40 kr.

 

De tre manuskripter der kæmper om debuten, er:

ANNE FRANKENSTEIN
af Tor Lind
Instruktion: Kamilla Bach Mortensen

I en nær fremtid hvor godhed er blevet kriminaliseret tvinges Familien F til at tilpasse sig de nye tider alt imens de prøver at skjule for omverden, at datteren udviser alt for tydelige empatiske tendenser. Deres nabo Fru K. Kommer på sporet af sandheden, men spørgsmålet er hvordan hun vil bruge de endelige beviser? Og hvorfor drikker Fru K så usædvanlig meget Faxe Kondi?

I stykkets virkelighed taler man lige så grimt til sig selv, som til dem man frygter, og de få ting man lytter til, kan lige så godt være ens egne pludselige indfald, som en filosofisk anlagt revolver.

Stykkets humor til tider sort, og som Fru F ville sige det: “… hvis jeg ikke griner, så siger du vel bare jeg er racist, ikk’? …”

P.S.: Husk altid, at fakta-tjekke dine følelser.

OPRAH WINFREY HAR ALT, MEN INGEN BØRN
af Sandra Mahmoud Lindquist
Instruktion: Line Paulsen

OPRAH WINFREY HAR ALT, MEN INGEN BØRN er en komedie om at være sin fars datter, og om at være kvinde og spørge sig selv: “Er jeg overhovedet egnet til at få børn?”. For hvor meget bærer man med sig, og hvor meget giver man videre? Og kan knyster, vold og omsorgssvigt være lige store del af ens DNA? I sin søgen efter svar og vejledning møder kvinden i stykket, blandt andet, sit store idol, talkshow-dronningen Oprah Winfrey – som har alt, men ingen børn!

“Der var ikke mange sorte mennesker i mit tv, da jeg var barn. Ikke mange, der så ud som mig, eller min familie. Men der var Oprah og hun er her stadig. Oprah består,” udtaler kvinden i stykket.

AFBRUDT SAMLIV
af Henriette Katrine Lund
Instruktion: Inger Eilersen

I AFBRUDT SAMLIV møder vi ægteparret Carsten og Marianne. De har levet sammen i 45 år, og har haft et dejligt liv med børn, børnebørn og sang og musik. Et halvt år forinden har Marianne fået konstateret Alzheimers, og det går desværre kun den forkerte vej. Igennem stykket bliver hendes sygdom værre og værre, men Carsten kæmper hele tiden for at fastholde dem i det gamle.

Med denne fortælling vil dramatikeren gerne udforske det sted, hvor det virkelig tragiske også kan være varmt og morsomt. For hun oplever ofte, at det er sådan livet er.

Juryen består af: 
Teaterinstruktør Anders Lundorph (”Juryforperson”)
Rikke Juellund (Scenograf)
Marie-Lydie Melono Nokouda (Skuespiller)
Simone Isabel Nørgaard (Dramatiker)
Jørgen Bing (Skuespiller)
Sandra Yi Sencindiver (Kunstnerisk leder af Danskdansk, samt instruktør og manuskriptforfatter) Ditte Bladt-Hansen (Dramaturg, Vendsyssel Teater)

Titel
DRAMATISK DEBUT 2022
Spilleperiode
09/01/22-09/01/22
Spilledage
Varighed
Aldersgrænse
Pris