EN LYKKELIG SLUTNING

Vild og sansemættet monolog om umulig kærlighed i en farverig slægt af bedemænd

Gæstespil af Aarhus Teater

En lykkelig slutning giver dig en uforudsigelig og intens fortælling om et bedemandsdynasti gennem syv generationer. En historie om umulig og forbudt kærlighed, sitrende og rørende fortalt af Nicolas, der som slægtens næstsidste led står over for en afgørende beslutning. I monologen får han krop og karakter af Aarhus Teaters fabelagtige Christian Hetland.

En lykkelig slutning er en dramatisering af Maren Uthaugs anmelderroste roman fra 2019. Den prisbelønnede forfatter har for længst skrevet sig ind hos det store publikum, og senest vandt hun De Gyldne Laurbær for sin roman 11%.

Bedemandsfamiliens personlige historie er samtidig en kulturel gennemlysning af vores forhold til døden og begravelsesritualer gennem 200 år. Fra krige og epidemiers massegrave, over ild og kremering, overtro og mausoleer, til den blomstersmykkede kiste med det afsjælede lig, der sænkes i jorden til stille bøn og salmesang. I et sanseligt univers spændt ud mellem livet og døden, varme og kulde beretter Nicolas fængslende og med grotesk humor om forfædrenes særheder. I takt med at fortællingen skrider frem bliver det dog tydeligt, at han har mere på hjerte og hans egne skyggesider, forbudte kærlighed og seksuelle oplevelser med de døde vokser langsomt frem. For de døde kan jo ikke sige fra – vel?

En lykkelig slutning er i hænderne på Aarhus Teaters to nye huskunstnere: den kompromisløse dramatiker og instruktør Sigrid Johannesen, der tidligere har skabt blandt andet Girls & Boys og Jane Eyre – en romantisk drøm på Aarhus Teater, og det scenografiske stjerneskud Laura Løwe, der blandt andet har kreeret scenografi til PANIC! og Jane Eyre – en romantisk drøm på Aarhus Teater. Asger Kudahl skaber lyddesign, som han senest gjorde det på Aarhus Teater til En fortælling om blindhed, der fik en særpris ved Årets Reumert 2021.

OBS! Der vil være publikumsinteraktion i forestillingen og det er fint at sige nej, hvis man ikke ønsker at deltage.

“Det var FANTASTISK! Det var så vild en oplevelse, ikke bare fordi det er min bog, de tager udgangspunkt i, men fordi det nærmest er en fysisk oplevelse, de har lavet for publikum. Det er en vild en lille forestilling, som man både ønsker skal fortsætte og skal stoppe”, siger Maren Uthaug

FORFATTER: Maren Uthaug
DRAMATISERING: Sigrid Johannesen, Tine Voss Ilum
MEDVIRKENDE: Christian Hetland
ISCENESÆTTELSE: Sigrid Johannesen
SCENOGRAFI: Laura Løwe
LYDDESIGN: Asger Kudahl
LYSDESIGN: Kim Glud
PRODUCERET AF: Aarhus Teater

★ ★ ★ ★ ★

KRISTELIGT DAGBLAD

★ ★ ★ ★ ★

JYLLANDS-POSTEN

★ ★ ★ ★ ★

ISCENE

★ ★ ★ ★ ★ ★

BROADWAYWORLD

★ ★ ★ ★ ★

WRDSMTH.XYZ

★ ★ ★ ★

OUT & ABOUT

En triumf for Aarhus Teaters excellente huskunsterduo og ikke mindst for Hetland.

WEEKENDAVISEN

Det er med en sanselige forførelse, at En lykkelig slutning river sin tilskuer med ind i den nekrofiles verden. Ikke som et forsvar [...], men som en medmenneskelig forståelsesfortælling.

INFORMATION

Titel
EN LYKKELIG SLUTNING
Spilleperiode
07/05/25-15/05/25
Spilledage
torsdag - søndag
Varighed
80 min. u. pause
Aldersgrænse
fra 15 år
Pris
50 - 205kr.
07/05/25 - 16:00
Store V
Køb billet
08/05/25 - 20:00
Store V
Køb billet
09/05/25 - 20:00
Store V
Køb billet
10/05/25 - 17:00
Store V
Køb billet
11/05/25 - 16:00
Store V
Køb billet
14/05/25 - 20:00
Store V
Køb billet
15/05/25 - 20:00
Store V
Køb billet