FORTÆLLINGER FRA ALS

782 sjæle – ventiler og Jesus i helved

Inden eller efter forestillingen er det muligt at se en lille udstilling med forfatter Ken Dennings billeder.

Humor og alvor går hånd i hånd i denne medrivende forestilling, hvor fortællingerne udspiller sig midt i et af danmarkshistoriens største industrieventyr. Et eventyr der skabte en voldsom forandring på øen Als, hvor det hele foregik.

Et konfronterende møde med fortiden fortalt i ord og musik. Stemningsfuldt og tankevækkende.

Vi møder en altdominerende far, der mener, at vi skylder industrien alt. En mor med hang til salmiakspiritus, hvidvin og ordsprog. Det hele i en skøn blanding af fiktion og virkelighed, hvor ord, musik og sang smelter sammen og bliver til fortællinger om køer, svin, ventiler og en uforglemmelig forårskoncert. 

”Ingen kender dagen før mor har talt” 

I forestillingen møder vi også en glarmester, der mener, at det er de levende døde, der er de værste. En skomager, der ikke vil på fabrikken. Engle og Jesus på jagt efter Satan i Helved. Røvsjælen fra Nordborg der har huller i fødderne. En død far man kan se for en krone. Slottet for dem der ikke kan se meningen. Hønen der lagde ventiler, Snehvide Ringriderfest og radiobiler. Og julen, der ender med at blive sat uden for døren.

”Jeg lå som de havde redt,” sagde jeg.

”Det ku hænde” sagde mor. Og det gjorde det, og det gør det!  

Skuespiller Victor Marcussen og billedkunstner og forfatter Ken Denning er begge opvokset på øen Als i 60´erne og i slipstrømmen af en voldsom forandring. Denne erfaring og de forskellige kunstneriske tilgange danner afsæt for forestillingen og bogen “Fortællinger fra Als”. En fortælling om udviklingen på en ø. En ø, der på kort tid gik fra at være et bondesamfund til at huse en af Danmarks største industrivirksomheder, Danfoss. En fortælling om et nyt liv. Og en ny tid. Et Klondike. Gamle samfund forsvandt. Nye opstod. Als blev pludselig en smeltedigel. I en tid, der også uden for Als, var foranderlig.

MEDVIRKENDE:

SKUESPILLER Victor Marcussen

PIANIST Pia Hessner

FORFATTER Ken Denning
INSTRUKTØR Kim Veisgaard
SCENOGRAF Gitte Baastrup
LYS Anders Kjems

LYD Jesper Folke
FOTO Ursula Hessner

Titel
FORTÆLLINGER FRA ALS
Spilleperiode
29/09/23-30/09/23
Spilledage
FRE. - SØN.
Varighed
75 min. u. pause
Aldersgrænse
Pris
40-130KR.