Teater V blev stiftet i efteråret 2005 af skuespilleren, dramatikeren og instruktøren Pelle Koppel, og præsenterede sin første forestilling i bydelen i foråret 2006, med en vision om at etablere et kontinuerligt producerende professionelt teater i Valby. Dette lykkedes i 2009 da teatret blev godkendt som Lillestorbyteater i Københavns Kommune. Bevillingen blev fornyet i 2013, og igen i foråret 2016, og har dermed sikret, at der produceres og præsenteres professionelt teater i Valby (foreløbig) frem til og med 2023.

Teater V kalder sig selv for et “Bydels-teater” og producerer nyt dansk samtidsteater ud fra et ønske om, at favne både det smalle, og det lidt bredere repertoire, samt præsentere væsentlige teateroplevelser for både bydelens børn, unge, voksne og ældre.

Teater V´s forestillinger spiller i Prøvehallen, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby (2 min. fra Valby Station) samt i Valby Kulturhus, Valgårdsvej 8, 2500 Valby (2 min. fra Valby Station)

Derudover står Teater V bag DigiDrama og det online scenerum Future V, hvor der spilles teater online. På Future V vises nyt dansk DigiDrama som er  skabt til at være online..