I DIALOG MED GUDERNE
Både jøder, kristne og muslimer gør krav på Abraham som deres stamfar, og repræsentanter fra de tre trosretninger har utallige gange ligget i strid med hinanden. Men er det i virkeligheden ikke den samme historie fortalt på tre forskellige måder?

I ABRAHAMS BØRN gennemgås de tre religioners lig­heder, forskelle og drømme. Med en blanding af personlige erindringer, historiske fakta og hellige tekster tager Hans Rønne os med på en tankevækkende rejse i de tre ­store monoteistiske religioner. I den ene hånd har han den ­norske dramatiker Svein Tindbergs prisvindende tekst og i den anden personlige oplevelser fra en skelsættende ­rejse til Mellemøsten.

RELIGIONERNES FÆLLES AFSÆT
ABRAHAMS BØRN er et dristigt forsøg på at bygge bro mellem religionerne og skildre det fælles udspring, som ikke tildeles meget plads i dagens polariserede religionsdebat. I denne modige performance-lecture skræller Hans Rønne lag af de tre religioner og revitaliserer de ­årtusinder gamle tekster i en underholdende og tanke­vækkende symbiose. For hvor meget ved vi egentlig om islam eller jødedommen? ABRAHAMS BØRN går i kødet på forskellene men er også en fortælling om tre religioner, som har smittet og beriget hinanden – kulturelt, åndeligt og intellektuelt.

Medvirkende Hans Rønne

Tekst Svein Tindberg og Hans Rønne

Instruktør Peter Dupont Weiss

Scenografi Gitte Baastrup

Produceret af »TEATRET«

Anmeldelser

Guddommeligt teater…en vittig og stærk genfortælling af Biblen, Koranen og Toraen.” – Nordjyske

Titel
Abrahams Børn
Spilleperiode
22/09/16-25/09/16
Spilledage
Varighed
1 time og 15. min. uden pause
Aldersgrænse
Pris