DRAMATISK DEBUT 2024 – FINALE

NU KAN DU VÆRE MED TIL AT VÆLGE VINDEREN AF DRAMATISK DEBUT 2024!

OPLEV “STORE FINALEDAG” SØNDAG D. 7. JANUAR FRA KL. 12 – LIVE – ONLINE – PÅ DIN EGEN SKÆRM – HJEMME I SOFAEN.

Teater Vs landsdækkende manuskriptkonkurrence for debuterende dramatikere afholdes for 8. gang, og afgøres ved et storstilet ”live” online finalearrangement, hvor vinderen modtager 100.000 kr., og hvor vi også uddeler ”Publikumsprisen” på 15.000 kr. til dét af de tre finalemanuskripter, som opnår flest stemmer fra finaledagens publikum.

  • 1. prisen er 100.000 kr., samt professionel dramatikerdebut på Teater V
  • 2. prisen er et arbejdslegat på 10.000 kr.
  • 3. prisen er et arbejdslegat på 5.000 kr.

JURYEN BESTÅR AF:

Juryleder Mette Kruse (Dramaturg og tidligere leder af DRs Radio Drama), Marie Rosendahl Chemnitz (Scenograf), Andreas Garfield (Dramatiker), Alexandra Moltke Johansen (Dramatiker og Leder af Teater Vs Dramatisk Laboratorium), Nicolei Faber (Teaterinstruktør), Laura Allan Müller (Skuespiller og Arkitekt) og Pelle Koppel (Teaterdirektør).

DE TRE MANUSKRIPTER DER KÆMPER OM DEBUTEN ER:

Kl. 12.00 – EN SOMMERDAG I OKTOBER (skrevet af Nicolaj Dissing Schledermann

HANDLING: EN SOMMERDAG I OKTOBER er en klimakomedie om generationskløfter. På en varm og solrig efterårsdag besøger Ida sine forældre i deres nye kolonihave. En dag med hygge udvikler sig lidt efter lidt til et mareridt for Ida, der pludselig skal tage stilling til kødædende egern, misformede pindsvin og et par børnebørnshungrende forældre, som er mest bekymrede for, om Ida nu er gået hen og er blevet lesbisk.

Kl. 13.45 – JEG HUSKER KNIVEN (skrevet af Askur Skaalum Gregersen)

HANDLING: Vi befinder os på en stenstrand. Omdrejningspunktet en lille lommekniv, som to søskende fik af deres far. Kniven bærer deres historie og forståelsen af deres forhold til faren og hinanden. Men historien er usammenhængende. Deres fælles erindringer, er gået itu. Gennem hver deres sandhed om kniven forsøger Yngve og Freja at overmande hinandens sprog for deres fælles fortid.

Kl. 15.15 – PRINS CARL AF DANMARK (skrevet af William Jacobsen Halken)

HANDLING: Carl skal giftes. Han får dog kolde fødder på bryllupsdagen og flygter ned i kirkens krypt. Men Carl er ikke hvilken som helst ung mand – han er Prins af Danmark, og hans flugt sætter et allerede skæmmet kongehus under et katastrofalt pres. I en regulær kamp mod tiden prøver hans bror Kongen, hans svigerinde Dronningen og resten af Kongehuset at få Carl tilbage på sporet og op i kirken, inden bilen med den kommende prinsesse ankommer og pressen får nys om situationen. PRINS CARL AF DANMARK er et samtidssatirisk kammerspil, der på finurligste vis spejler vores allesammens kamp mellem pligten overfor os selv og familien/fædrelandet.

DELTAG SOM PUBLIKUM OG VÆR MED TIL AT VÆLGE VINDEREN – DET ER GRATIS

Bestil dit billetlink til finalen herunder:

BESTIL BILLETLINK

Det er gratis at deltage i live-streamingen, men det kræver dog en bestilling af billetlink forinden.

(Vi tager forbehold for udsolgt, da der kun er et begrænset antal billetlinks til rådighed.)

SE HELE FINALEPROGRAMMET HER: FINALEPROGRAM

Titel
DRAMATISK DEBUT 2024 FINALE
Spilleperiode
07/01/24-07/01/24
Spilledage
SØNDAG D. 7. januar
Varighed
fra kl. 12 - ca. 18.15
Aldersgrænse
Pris
Gratis
Billetlink skal bestilles på forhånd