Overvær de tre finalereadings i vores store manuskriptkonkurrence for debuterende dramatikere DRAMATISK DEBUT 2018. Det er skitser til tre forskellige nye teaterforestillinger, hvoraf Teater V i efteråret 2018 vil opsætte vindermanuskriptet fuldt færdigproduceret. Som publikum på finaledagen får du mulighed for at opleve alle skitserne, og der er forplejning i løbet af dagen, afsluttende med et aftensmåltid og en øl/eller vand efter den sidste reading. Desuden kan du som publikum, når du har set alle tre readings, også stemme på din personlige favorit og dermed være med til at uddele årets publikumspris på 15.000 kr. – samt være med til at bestemme, hvilket manuskript der skal ende med at vinde hovedprisen på 100.000 kr. Kom og giv din stemme tilkende, og vær med til at præge udviklingen af dansk teater.

Arrangementet varer fra kl. 11 til 19.

FINALISTERNE ER:

Sophie Zinckernagels JOHN LENNON ER DØD

Instruktion: Emil Hansen Skuespillere: Gerard Carey Bidstrup, Tina Gylling Mortensen, Anna Stokholm & Anders Budde Christensen

Et syretrip af en komedie om livet i en stripklubversion af skærsilden. Her har John Lennon siddet siden d. 8. december 1980 på sin faste barstol og tyllet whiskyshots. Dette har gjort ham en lille smule bitter, for at sige det mildt. Derfor er han heller ikke just snakkesalig, da 19-årige Fanny Viola Rose Christophersen Kristensen Hansen pludselig træder ind af døren. Kan Fannys barnlige uskyld puste liv i en død idealisme, eller er John blevet for dumt et svin, af de mange år i limbo? Og er han overhovedet til blondiner?

Andreas Kjærgaards 500 TIMERS INTIMITET

Instruktion: Lene Skytt Skuespillere: Fanny Louise Bernth, Nana Christine Morks & Karoline Brygmann

I “500 TIMERS INTIMITET” følger vi tre unge kvinders fragmenterede samtale om fremtidsplaner, fester, sex, kimonoer, metrobyggeri, selfies og meget andet, udfoldet midt i et kæmpe bjerg af murbrokker, ødelagte bygningsdele og smadret indbo; noget der måske kunne ses som resterne af et udbombet hus. Stykket er fra dramatikerens side, blandt andet, et forsøg at skrive dialog, som der virkelig tales – fragmentarisk, springende, indforstået, redundant – samt – at skildre hvad typiske samtaler faktisk handler om – hvilket igen, måske, bedst kan beskrives, som en konstant social positionering, med en række i sig selv ubetydelige emner som medium.

Jonas Reppels LYSERØDE DYR I SMÅ BURE

Instruktion: Rune David Grue Skuespillere: Emil Prenter, Theresa Hedelund, Lila Nobel & Charlotte Fich.

Et psykologisk, og til dels socialrealistisk, drama om den overvægtige unge fyr, Mark, der engang slog en dreng fra sin klasse. Dette blev skrevet ind i en sagsmappe, der har fulgt ham lige siden. Mark får hele tiden at vide, at han er voldelig og han siger det også tit selv. En dag får han kontakt med en pige over internettet og måske giver dette ham en mulighed for at skabe en ny fortælling? Der er nemlig snart ”Dølle” (Døllefjelde-Musse Marked) og der skal de mødes. For i den lovløse sump af ”Dølle” er alle muligheder åbne. Dér hersker hverken velfærdssamfundets fortællinger, eller deres lakajer. Men hvordan slipper Mark væk fra sit bosted, sin kontaktperson og sin forhistorie? Og er det overhovedet muligt for ham, ikke, at gentage den historie,
han har fået fortalt, så mange gange?

 

1. prisen er 100.000 Dkr. samt professionel debut på Teater V i efteråret 2018.

2. prisen er et arbejdslegat på 10.000 Dkr. samt en uges workshop med professionelle teaterfolk.

3. prisen er et arbejdslegat på 5.000 Dkr. samt en uges workshop med professionelle teaterfolk

 

JURYMEDLEMMER:

Jakob Weis – Juryformand (Dramatiker og daglig leder af “Dramatisk Laboratorium”, Teater V)
Karen-Lise Mynster (Skuespiller)
Rikke Juellund (Scenograf, samt tidligere formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg)
Anders Lundorph (Teaterinstruktør)
Lærke Sanderhoff (Dramatiker)
Lene Kryger (Kulturredaktør, Fyens Stiftstidende & Fyns Amts Avis)
Pelle Koppel (Teaterleder, Teater V)
Titel
dramatisk debut finale
Spilleperiode
07/01/18-07/01/18
Spilledage
Varighed
Aldersgrænse
Pris