King Lear er historien om sagnkongen Lear der, forblændet af sin egen selvoptagethed, hovmod og naragtighed, frastøder sin ene datter, forærer sit rige til de to andre grådige, magtsyge døtre, og bliver drevet til vanvid. Et tragisk eventyr om sand og falsk kærlighed, vanvid og ondskab.

Tragedien begynder da den gamle konge skal fordele sit rige mellem sine tre døtre. Hvordan skal han afgøre hvem der skal have hvad? Kongen beslutter sig for, at døtrene hver især skal fortælle ham hvem af dem der elsker og agter ham højest. Men hvordan skal han måle og veje deres kærlighed? I ord eller i handling? Alle døtrene erklærer deres kærlighed til kongen, men kun én af dem taler sandt. Først da det er alt for sent og kongen er ruineret, ydmyget og drevet til vanvid indser han sin fejlfordeling og det går op for ham hvem, der virkelig elskede ham.

King Lear er en tragedie om magt og begær, om sandhed overfor løgn, om kærlighedens væsen – grådighed, vanvid, forfængelighed og foragt, om ordets magt og handlingens konsekvenser. Den handler om at være blind over for sandheden i livet og den ægte kærlighed, og ikke mindst om en konges rejse fra magt til afmagt – en rejse der er fyldt med intriger, forræderi, sydende ondskab og hjerteknusende kærlighed.

 

Forestillingen er instrueret af Hans Rønne / Teatret  som står bag prisvindende teaterforestillinger, bl.a. den Reumertvindende “August” og dennes originale og nytænkende klovnerepetoire som King Lear også drager referencer til.

 

Instruktør: Hans Rønne – modtager af Teater Pokalen 2017

Medvirkende: Ole Sørensen, Thomas Jacob Clausen Rønne mfl.

Producent: Teatret Møllen i samarbejde med Teatret/Hans Rønne

Varighed: 1 time og 30 min.

⭐⭐⭐⭐

Den 4 Væg

Læs anmeldelse

⭐⭐⭐⭐⭐

Morten Hede

Læs anmeldelse

⭐⭐⭐⭐⭐

Jyske Vestkysten

Læs anmeldelse

https://youtube.com/watch?v=mtGToKWmKDE%3Ffeature%3Doembed
Titel
king lear
Spilleperiode
11/04/18-14/04/18
Spilledage
Varighed
1 time og 30 min.
Aldersgrænse
Pris