Portrætter en en forestilling med 9 forskellige menneskers fortællinger fra deres liv med afsæt i en kærlighedshistorie, en episode, en hverdag, et erhverv, et livsvalg, et job, en kunstnerisk udfoldelse.

Det er altid forbundet med en helt særlig følelse at opleve et nyt hold unge skuespillere, når de skal præsenteres for offentligheden første gang. Det er sårbart, vildt, uvirkeligt og eventyrligt og ikke mindst er forventningerne høje, så glæd jer! Onsdag den 8. januar 2014 kl. 20.00 står ni kommende skuespillere klar i kulissen til at gå på scenen og gi´ alt, hvad de har

Gennem erindringer af situationer fra barndommen og ungdommen og med gradvis større evne til at høre de indre stemmer, som hele tiden taler til dem fra deres ubevidste skyggeliv, når de frem til en klarere forståelse af hvem de er, hvordan de har levet, hvilke grundværdier der har styret dem hidtil og ikke mindst en spirende erkendelse af en retning for deres fremtidige liv.

De starter helt bogstaveligt som portrætter, der bliver levende for vores øjne og ører i de rammer, som er forestillingens scenografi, og som de undervejs bryder ud af og frigør sig fra.

Med scenografien som udgangspunkt er forestillingen er blevet til i et samarbejde mellem instruktøren, forfatteren og de ni skuespillere, der har arbejdet med arketyper, masker og egne erfaringer, og skuespillerne  har undervejs skabt et galleri af personlige masker, der indgår som en  uforudsigelig, medfølende og medspillende  del af  det drama, der uafbrudt udfolder sig i  et menneskes uudgrundelige  indre og ydre liv.

Forestillingen bliver skrevet specielt til dem af nyuddannede Simone Isabel Nørgaard fra Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater. I et ni ugers langt prøveforløb vil hun i tæt samarbejde med instruktør Finn Hesselager og scenografen Poul Jepsen skabe ord, bevægelse og rammerne for skuespillerelevernes præsentation.

På scenen: Ena Spottag Fog, Max Raundahl Laursen, Ulrik Nykjær Jeppesen, Zaki Nobel Mehabil, Michael Lundbye Slebsager, Durita Dahl Andreassen, Nanna Cecilie Bang og Josephine Park.

Manuskript Simone Isabel Nørgaard / Iscenesættelse Finn Hesselager / scenografi Poul Jepsen

 

Titel
portrætter
Spilleperiode
08/01/14-19/01/14
Spilledage
Varighed
Aldersgrænse
Pris