Guddommelig ekstase og afhuggede hoveder!

Træet viser de barske og poetiske sider, som livets brutale hårdhed kan få frem i mennesker. Forestillingen giver med sine scenografiske overraskelser og sit flerkulturelle sprog tilskuerens oplevelsesperspektiver nye dimensioner.

Historien om træet er ikke en fortælling med en enkelt historie, men en forestilling, der spiller historier sammen gennem flere lag, sprog, simultane handlinger og stærk musik. Publikum røres på en måde, hvor ikke to oplevelser er ens. Alt spillet af Odin Teatrets internationale ensemble med skuespillere fra Chile, Italien, Canada, England, Indien, Bali og Danmark.

Børnesoldater og bedende munke danser rundt om det sammen med krigsherrer, en opbragt mor og en poets datter, som, da hun var barn, drømte om at flyve væk med sin far.

To historiefortællere introducerer og kommenterer skikkelserne og handlingerne. I den syriske ørken planter to yazidimunke et pæretræ for at kalde de forsvundne fugle tilbage. I Nigeria hviler en mor i skyggen af glemslens træ med sin datters hoved under armen, skjult i et græskar. En europæisk krigsherre forklarer nødvendigheden af etnisk udrensning for en afrikansk krigsherre, som udfører en menneskeofring for at gøre sin hær af børnesoldater usårlig inden et slag. En pige leger med sine dukker omkring det træ, hendes far plantede, da hun blev født.

Hun grubler over, hvordan fugle ser jorden oppe fra luften. Historiens Træ bøjer sig til sidst under vægten af sine frugter og tilbyder et hjem til fuglene, som flyver over tilskuernes hoveder. Men hvad er det for fugle?

Medvirkende: Luis Alonso, Parvathy Baul, I Wayan Bawa, Kai Bredholt, Roberta Carreri, Donald Kitt, Elena Floris, Carolina Pizarro, Fausto Pro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley
Instruktør: Eugenio Barba
Instruktørassistenter: Elena Floris, Julia Varley
Dramaturg: Thomas Bredsdorff
Konsulent: Nando Taviani
Scenograf: Luca Ruzza
Konstruktører: Giovanna Amoroso, Istvan Zimmermann
Dukkemagere: Signe Herlevsen, Niels Kristian Brinth, Fabio Butera, Samir Muhamad, I Gusti Made Lod
Dramatiker, forfatter: Odin Teatret

”Det er denne dagligdags omgang med det barbariske, der er det mest skræmmende ved Eugenio Barbas fremragende nye forestilling Træet. Den nu 79-årige instruktør har aldrig været bange for at skildre kynisk vold på scenen. Men her i Træet er volden optrappet, fordi krigen nu angiveligt er blevet global. Alle mennesker bærer nu deres traumer med sig som flygtninge uden tilflugtsted. Som soldaten nøgternt forklarer denne følelse: »Du skal være ven med krigen.« (....) Scenografisk er Træet noget af Danmarks mest analoge og mekanisk finurlige teater på internationalt niveau.”

Anne Middelbo Christensen, Dagbladet Information,

Titel
Træet
Spilleperiode
13/09/17-17/09/17
Spilledage
Varighed
80 min.
Aldersgrænse
Pris